develop free website

Share this page

Tavan Vinci (Kaldırma, taşıma raylı sistem köprülü vinci)

Elle veya basit araçlarla tasınması mümkün olmayan malzemeleri kaldırma, baska bir tarafa dönerek ve/veya hareket ederek aktarma, yer degistirme, malzemeleri yükleme, bosaltma islerinde kullanılan sabit makinalara tavan vinci denir. Vinç kelimesinin ingilizce karsılıgı “crane” dir. Bir vinç, düsey ve yatay yönde hareket edebilmesi sayesinde her tipte yükün yerini degistirebilir. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 18.09.2015 Tarih ve 88 Sayılı Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci (Tavan Vinci) Kurs programı yayınlanmış olup bu program çerçevesinde Tavan Vinci kullanacakların ve ya kullananların tavan vinci operatörlük belgesi alması zorunludur. Daha önceden vinç operatörlük belgesi alanlar tavan vincini de kullanabiliyorlardı ancak yeni müfredatın yayınlanması ile tavan vinci kullanacakların operatörlük belgesi ayrılmış oldu.. Dikkat: Tavan vinçleri tavan vinci operatörlük belgesi olan operatörler tarafından kullanılmalıdır

Tavan vinci belgesi almak için gereken şartlar..
1- 6 Adet Fotoğraf 6 Adet Birbirinin Aynı Vesikalık Fotoğraf : Yeni çekilmiş ve yüz kısmı ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf olmalıdır.

2- Diploma Fotokopisi Noter Tasdikli veya Asıl Belge DİPLOMA,TASDİKNAME,GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ,ÖĞRENİM KAYIP BELGESİ NOTER TASTİKLİ veya Asıl Belge ,AÇIK LİSE veya ÜNİVERSİTE’ de okuyanlar ÖĞRENCİ BELGESİ almalıdır. En az İLKOKUL mezunu olmaları gerekmektedir.

3- Sabıka Kaydı (Verileceği kurum kısmına EHLİYET için yazılması gerekmektedir.) SABIKA KAYDI BELGESİ : Sabıka kaydı dilekçesine konusu : ” EHLİYET ” Olacak,

4- Sağlık Raporu ” G ” Sınıfı Sürücü Olur Sağlık Raporu : Aile Hekiminizden veya Sağlık Bakanlığı izinli Özel Hastane ve Polikliniklerden (Tek hekimden) alınabilir.

5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

© Copyright 2008 - 2021 Ümraniye Sürücü Kursu ve İş Makineleri - Tüm Hakları Saklıdır.